Серия Wellness на Престиж 96 АД предлага здравословни и неустоимо вкусни изкушения, подходящи за диабитици и хора които контролират теглото си. Функционалните бисквити и вафли са без добавена захар, с естествения подсладител малтитол, а сандвич бисквитите съдържат ценни за организма супер съставки. Отличават се с отличен вкус, изключително високо качество и достъпна цена.

Съдържат супер съставки за хармония и красота:

 

 

Пробиотици:

Пробиотиците са живи култури. Тяхното влияние върху човешкия организъм продължава да бъде обект на наблюдения и научни изследвания. Всички съществени функции в тялото се нуждаят от участието на пробиотиците. Те помагат за разграждането и усвояването на храната, за добрата форма и работа на червата, за устойчива имунна система. Освен това пробиотиците синтезират важните за организма витамини B1, B2, B3, B5, B6, B1, В2 и К, подобряват усвояването на минерали и неутрализират токсините. Затова се препоръчват при стомашно-чревни проблеми, след прекарана тежка инфекция, след прием на антибиотици, след излагане на замърсяване или прекаляване с полуфабрикати и „бърза храна“.  Всяка сандвич бисквитка съдържа минимум 115 000 000 от пробиотичните култури Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus bulgaricus.

Киноа:
Суперзвездата на суперхраните! Освен, че е добър източник на диетични фибри и протеини, тя е единственият природен продукт, който съдържа всичките осем незаменими за човешкия организъм аминокиселини. Киноа е зърноподобна, хранителна култура, позната и 
използвана от местното население на Андите от хиляди години. Напоследък все повече хранителни продукти се разработват на базата на киноа.

Гинко билоба: Извлекът от растението гинко билоба е затворено във витаминно-минерален премикс с витамин А, цинк и селен. Витамин А допринася за нормалната функция на имунната система, цинкът допринася за поддържането на нормалното състояние на кожата, а селенът допринася за поддържане на нормалното състояние на косата.

Колаген:
Думата колаген идва от гръцките "kolla" и "-gen", което буквално означава "произвеждащ лепило". Колагенът е протеин, който свързва и поддържа телесните тъкани - кожа, хрущяли, кости, мускули и сухожилия. Фиброзен и влакнест, той поддържа и вътрешните органи в човешкото тяло и може да бъде открит дори в зъбите. Колагенът е един от най-разпространените протеини в организма. Всъщност, той п
реставлява между 25% и 35% от всички протеини в тялото.

Коензим Q10:
Коензим Q10 е витаминоподобна субстанция, участваща в синтеза на енергията в тялото. Играе изключително важна роля за функционирането на клетките като същинската му полза е, че им помага да преобразуват енергия, подсилва сърцето, забавя процесите на стареене.

 

Матча:Традиционният за японската култура зелен чай матча бързо набира популярност в диетологията. Отслабващият му ефект се дължи на EGCG (епигалокатехин галат) - антиоксидант, който стимулира метаболизма и спира растежа на мастните клетки. На японски „ма“ означава прах, а „ча“ - чай и буквално името на чая се превежда като „чай на прах“. Приготвя се от стрити на прах листа зелен чай, не се прецежда и така запазва по-високи концентрации на полезните катехини и витамини в сравнение с другите видове зелен чай.